ארועים וכנסים

חדר הסנאט, קומה 29 08/11/2011
המשפט המבוים השנתי

אודיטוריום הכט, בניין ראשי אוניברסיטת חיפה08/06/2010
כנס בינלאומי בנושא ליברליזם ורפובליקניזם בעבר ובהווה: האם מושגי העת החדשה המוקדמת נוגעים לסוגיות בנות זמננו?
הכנס יעסוק בבמושגים ודיונים פוליטיים מן העת החדשה המוקדמת (המאות 17-18, עידן של מהפכות רפובליקניות, ראשית הליברליזם ותנועת הנאורות), ויבחן את האפשרות ליישומם בסוגיות בנות-זמננו בישראל ובאירופה. בין המושגים הנדונים: זכויות וחובות, אזרחות ושייכות, חירויות, מלחמה ושלום, כלכלה ומסחר, יחסים בינלאומיים.
03/01/2010
שידורי ספורט באינטרנט
דיון בעקבות פסק הדין:
The Football Association Premier League (02/09/2009)

נושאים לדיון:
זכויות שידור ושימוש הוגן
פרופ' ניבה אלקין-קורן, דיקן הפקולטה למשפטים, אונ' חיפה

מבט ביקורתי על 'יצירתיות שיפוטית' ו'אקטיביזם תרבותי'
ד"ר גיא פסח, הפקולטה למשפטים, האוניברסיטה העברית

שאלת סמכות בינלאומית
ד"ר דניאל בן- אוליאל, הפקולטה למשפטים, אונ' חיפה

כיצד הופקע הספורט מהעם על ידי העשירים
מר חיים ברעם, עיתונאי ופובליציסט

מגיבה:
השופטת מיכל אגמון-גונן, בית משפט מחוזי ת"א-יפו
יו"ר הפאנל:
ד"ר טל ז'רסקי, הפקולטה למשפטים, אונ' חיפה
אולם 4045 , קומה 4, בניין המדרגה, אוניברסיטת חיפה20/10/2009
הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה, בשיתוף עם ועדי המחוז של לשכת עורכי הדין, מזמינה את ציבור המשפטנים והמשפטניות בישראל לכנס ארצי ייחודי, שייערך בחיפה בתאריכים 15לאוקטובר 2009.
הכנס, שיערך במתכונת השתלמות מקצועית, יסקור את חידושי שנת תשס"ט בענפי המשפט הישראלי השונים, ויעריך את המגמות והאתגרים המשפטיים הניצבים בפני המערכת המשפטית בפרוס השנה החדשה. לכל תחום משפטי שבו התחדש דבר מה של ממש יוקדש מושב, בראשות שופט או שופטת, ובהשתתפות איש או אשת אקדמיה, עו"ד מהמגזר הציבורי ועו"ד מהמגזר הפרטי.
לנרשמים תהיה גישה לסיכום כתוב של עיקרי ההתפתחויות – פסיקה וחקיקה בענפי המשפט השונים.
שופט בית המשפט העליון יורם דנציגר יכבד את באי הכנס בהרצאת אורח.
אוניברסיטת חיפה15/10/2009